Житомир Інформ

Глобальне потепління або чому ми так не звикли до низьких температур?

Глобальне потепління або чому ми так не звикли до низьких температур?
143561 ПЕРЕГЛЯДІВ

Холодна зима цього року вибила з колії майже всіх. Дуже часто в інтернеті можна було побачити новини про те, що вже зовсім скоро зим взагалі не буде. Або щось на кашлат аномально низькі температури повітря для нашого кліматичного поясу.Невже знову похолодання? Проте наших батьків та дідусів з бабусями така погода не лякає. Адже, якщо подивитись їхні фото з дитинства, то сніг та морози були нормою для них. Тому вчені вирішили опублікувати свої спостереження стосовно того, що відбувається з погодою.

Дійсно, на нашій планеті відбувається процес глобального потепління. Проте це не означає, що це щось ненормальне. Це один із природних циклів функціонування природи. А погода цього року є нормальною для нашого клімату. Що ж стосується потепління, то станції, які працюють у 162 пунктах дозволили зробити висновок, що найбільш знакові зміни останнім часом спостерігаються влітку та взимку. Статистичні дані зібрані за 30 років з 1991 по 2020 роки.

Зимою, яка продовжується від початку грудня до кінця лютого, за останніми статистичними даними, температура повітря рідко перетинає позначку 0. Дуже рідко траплялось таке, що вона переходила навіть у -5. Тому середня температура, яку показувала природа за останні 30 років зимою не переходила далеко за 0. Дехто навіть пропонував називати зиму не “зимою”, а зимовим періодом.

Влітку ж температура повітря набагато більша, ніж була раніше. Інколи буває аж надто тепло. Весною зміни не сильно помітні, а от восени їх і взагалі майже немає. Проте є зміни, які ми відчуваємо на собі майже кожного року. З природи кудись зник перехідний період, який раніше допомагав нам адаптуватись до змін у середовищі. Осінь завершується надто раптово та переходить у зиму так, що ми й не помічаємо, як з кофтинок одягаємось в теплі куртки.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео