Житомир Інформ

Війна має завершитися перемовинами і відмовою Росії від ядерної зброї – Міноборони

Війна має завершитися перемовинами і відмовою Росії від ядерної зброї – Міноборони
394195 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк в інтерв’ю Tagesspiegel висловив погляд, що війна між Україною та Росією «повинна завершитися переговорами та відмовою росії, яка визначається, як країна-терорист, від ядерної зброї».

Гаврилюк пояснив, що «історія світових воєн показує, що завершення конфліктів зазвичай відбувається шляхом перемовин», і додав, що випадок війни між Україною та росією не повинен бути винятком з цього правила.

Він підкреслив необхідність того, щоб під час укладення будь-якого мирного документа росія зобов'язалася відмовитися від ядерної зброї. За словами Гаврилюка, завершення війни має супроводжуватися поверненням усіх територій України, але також потрібно розробити ефективний механізм, який унеможливить повторний напад ворога.

«Угоди будуть підписані коаліцією держав, які підтримують Україну, та росією. У цьому документі обов'язково повинен бути пункт, що передбачає відмову росії від ядерної зброї, оскільки ця держава становить загрозу світовому миру», – роз’яснив він.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео