Житомир Інформ

Соціальні мережі - одні з головних джерел розвідувальної інформації для спецслужби російської федерації

Соціальні мережі - одні з головних джерел розвідувальної інформації для спецслужби російської федерації
397231 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спецслужби російської федерації отримують не менше як 60% розвідувальної інформації через соціальні мережі, повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України. Зазначено, що поширення нерозглянутих фото та відеоматеріалів про діяльність Збройних сил України стає для противника ключовим джерелом розвідувальної інформації.

"Сьогодні більше 60% розвідданих спецслужби противника отримують через соціальні мережі. Поширені непрофільні фото та відеоматеріали про діяльність Збройних сил України стають для противника одним з головних джерел розвідувальної інформації", - йдеться у повідомленні. Зауважено, що такі публікації можуть призвести до розгортання військової операції, загибелі українських воїнів і втрати озброєння та техніки.

Автори подібних повідомлень також ризикують кримінальними покараннями та ув'язненням. З метою збереження безпеки та досягнення перемоги Генеральний штаб закликає утримуватись від розміщення інформації щодо роботи системи ППО, переміщень особового складу та військової техніки, арсеналів і складів зберігання матеріально-технічних запасів та інтернаціональної допомоги. Також наголошується на важливості утримання інформаційної тиші та звернення до офіційних джерел для підтвердження будь-якої інформації про хід військових операцій чи завдань.

“Разом з тим, закликаємо утримуватись від поширення власної “ексклюзивної” інформації про перебіг бойових дій або хід виконання бойових завдань. Не поширюйте таку інформацію на широкий загал до її підтвердження через офіційні джерела. Пам’ятайте, інформаційна тиша це те, що не дозволить ворогу дізнатись плани війська, збереже українські життя та наблизить нашу спільну Перемогу!”, – наголосили у Генштабі.

©2020 zhytomyr-inform

Мої відео